Ceremonial Cacao Master Course

Online Kurs

Fördjupa din relation med Cacao och lär dig servera henne till andra


Maj 2022

Söndag 8/5 Söndag 15/5 Söndag 22/5 Söndag 29/5

Vi kommer att mötas fyra söndagar i rad för att fördjupa oss i cacaons magiska värld. Varje tillfälle kommer att ha ett unikt fokus där vi fördjupar oss i de olika aspekterna av cacao. Vår Intention med kursen är att öka förståelsen för cacaons påverkan på vår kropp, sinne och själ. Du kommer att få verktyg och kunskap för att fördjupa din egen relation till medicinplantan cacao, för att sedan kunna servera cacao till andra med kärlek och respekt för hennes kraft och ursprung.

I kursavgiften ingår en vacker, specialtillverkad ceremoniell cacao kopp, samt en påse 200g ceremoniell cacao. Vi kommer att använda oss av koppen och cacao på resan genom kursen för att skapa ett starkt band till medicinplantan.

Kursen är interaktiv och bygger på att vi tillsammans skapar ett tryggt rum för självutforskning och lärande. Det innebär att det är obligatoriskt att närvara på alla kurstillfällen för att fullfölja kursen. Under kursens gång kommer du också att få hemuppgifter och reflektionsfrågor. Du kommer att få ett skriftligt intyg på att du gått kursen hos oss efter vår sista träff.


Du kommer att lära dig

 • Vad ceremoniell cacao är och dess påverkan på kropp, sinne och själ.
 • Om cacaons ursprung och historia.
 • Hur du använder dig av ceremoniell cacao i din vardag.
 • Hur du skapar din egen cacao ritual.
 • Hur du cerverar cacao till andra i ceremoni.

Kursupplägg

Modul 1: Jord

Under kursens första vecka jobbar vid elementet jord och kommer att utforska relationen mellan ceremoniell kakao och vår fysiska kropp. Vi kommer också att lära oss om cacaons ursprung och historia genom att knyta an till våra förfäder och Maya tradition och ritual. Du kommer också att få lära dig om alla de ämnen som är aktiva i madicinplantan cacao och hur de påvärkar vår kropp.

Modul 2: Vatten

Under andra veckan utforskar vi cacao och vår känslokropp. Vi kommer att prata om hur ceremoniell cacao är ett verktyg för självutforskning och läkning. Du kommer att få lära dig hur du kan fördjupa din relation med dig själv genom att jobba med cacao i ritual.

Modul 3: Luft

Under kursens tredje vecka fördjupar vi oss i cacaons påverkan på vårt mind. Du kommer att få lära dig om kraften av att sätta intentioner och hur cacao kan fungera som en vägvisare i meditation och utforskandet av vårt eget psyke.

Modul 4: Eld

under den avslutande veckan bjuder vi in den transformerande energin från elementet eld. Vi kommer att prata om cacao i ceremoni och hur man serverar medicinen med kärlek och respekt till andra. Du kommer att få lära dig hur du kan skapa din egen cacao ceremoni och hur du säkerställer att cacao används på ett säkert och tryggt sätt i ceremoni.


Modul 5: Certifiering, Ceremonial Cacao Master (Valbar)

Vill du bli certifierad Ceremonial Cacao Master? Då har du möjlighet att lägga till certifierings programmet efter avslutad Ceremonial Cacao Master Course. Certifieringen bygger på 5 steg som måste genomföras stegvis under en period på 3 månader. Detta innebär att du måste avklara steg 1 för att gå vidare till steg 2. 

Stegen för certifiering;

 1. 12 egna ritualer med ceremoniell kakao. 
 2. Du ska genomföra 3 ritualer med 3 olika personer.
 3. 1-1 samtal med Christine eller Lisa utifrån dina upplevelser av din egen praktik med ceremoniell kakao samt erfarenheter från ritualerna i steg 2. 
 4. Planera och genomför en kakaoceremoni med minst 3 deltagare på max 1 timme. Denna ceremoni ska spelas in och skickas till oss.
 5. Avslutande samtal med Christine eller Lisa. När du har genomfört samtliga 5 stegen kommer du att få ditt certifikat. 

Pris för certifiering: 3333 kr

Datum:
Maj 8, 15, 22, 29

Tid:
17:00-19:15

Pris:
5 555 kr


CACAO INSPIRATION


Lyssna på avsnitt 27, Vilka är Luna Cacao och varför använder man ceremoniell kakao?

102. Vilka är Her Peace och varför är det så viktigt att våga prata om yonihälsa? Härligt Ärligt

Härligt Ärligt har träffat Elin Kerola och Nina Wiger, kvinnorna bakom plattformen Her Peace, ett community online för systerskap och yonihälsa. Varför startade de Her Peace? Hur togs det emot när de vågade öppna upp sig om sina underlivsproblem? Vilka är deras bästa tips om man lider av herpes eller urinvägsinfektioner? Elin och Nina berättar även om sina events och hur de coachar kvinnor. Och när känner de sig som mest kvinnliga? http://www.herpeace.com IG: @weareherpeace Missa inga avsnitt genom att prenumerera på Sveriges härligaste podd! Nytt avsnitt varje onsdag. Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram för pepp och good vibes!
 1. 102. Vilka är Her Peace och varför är det så viktigt att våga prata om yonihälsa?
 2. 101. Vem är Erica Nylander och varför är hennes bästa life hack att lita på livet?
 3. 100. Special – Härligt Ärligt firar 100 avsnitt!
 4. 99. Vad är Female Power Retreat och vad gav det oss?
 5. 98. Vem är Anna Klimenko och vad är Empowering women mastermind?

Lyssna på avsnittet från 20/12-20, Helig cacao & ceremoni

Varje början har ett slut Magic Monday Podcast

I veckans avsnitt pratar Sandra & Martin om ett-års-projektet Magic Monday Podcast som nu lider mot sitt  slut. Eller en början till någonting helt annat? Sandra hänvisar till sin instagram @sandranovak och Martin till Youtube-kanalen SKRPT där ni kan hänga med på vad som händer framöver.Tack för detta fantastiska år – och kom ihåg: du är den enda som har makten att förändra ditt liv ✨Magic Monday sponsras av Holistic Hälsocenter med Butik & Café i hjärtat av Bohuslän http://www.holistichalsocenter.comInstagram: https://instagram.com/holistichalsocenter?utm_medium=copy_link– 
 1. Varje början har ett slut
 2. Förändring
 3. Månens mystik
 4. Astrologins historia
 5. Kristallernas helande kraft

Har du frågor om kursen?

Kontakta oss så berättar vi mer