Ceremonial Cacao Master Course

Online Kurs

Fördjupa din relation med Cacao och lär dig servera henne till andra


Oktober 2021

Söndag 3/10 Söndag 10/10 Söndag 17/10 Söndag 24/10

Vi kommer att mötas fyra söndagar i rad för att fördjupa oss i cacaons magiska värld. Varje tillfälle kommer att ha ett unikt fokus där vi fördjupar oss i de olika aspekterna av cacao. Vår Intention med kursen är att öka förståelsen för cacaons påverkan på vår kropp, sinne och själ. Du kommer att få verktyg och kunskap för att fördjupa din egen relation till medicinplantan cacao, för att sedan kunna servera cacao till andra med kärlek och respekt för hennes kraft och ursprung.

I kursavgiften ingår en vacker, specialtillverkad ceremoniell cacao kopp, samt en påse 200g ceremoniell cacao. Vi kommer att använda oss av koppen och cacao på resan genom kursen för att skapa ett starkt band till medicinplantan.

Kursen är interaktiv och bygger på att vi tillsammans skapar ett tryggt rum för självutforskning och lärande. Det innebär att det är obligatoriskt att närvara på alla kurstillfällen för att fullfölja kursen. Under kursens gång kommer du också att få hemuppgifter och reflektionsfrågor. Du kommer att få ett skriftligt intyg på att du gått kursen hos oss efter vår sista träff.


Du kommer att lära dig

 • Vad ceremoniell cacao är och dess påverkan på kropp, sinne och själ.
 • Om cacaons ursprung och historia.
 • Hur du använder dig av ceremoniell cacao i din vardag.
 • Hur du skapar din egen cacao ritual.
 • Hur du cerverar cacao till andra i ceremoni.

Kursupplägg

Modul 1: Jord

Under kursens första vecka jobbar vid elementet jord och kommer att utforska relationen mellan ceremoniell kakao och vår fysiska kropp. Vi kommer också att lära oss om cacaons ursprung och historia genom att knyta an till våra förfäder och Maya tradition och ritual. Du kommer också att få lära dig om alla de ämnen som är aktiva i madicinplantan cacao och hur de påvärkar vår kropp.

Modul 2: Vatten

Under andra veckan utforskar vi cacao och vår känslokropp. Vi kommer att prata om hur ceremoniell cacao är ett verktyg för självutforskning och läkning. Du kommer att få lära dig hur du kan fördjupa din relation med dig själv genom att jobba med cacao i ritual.

Modul 3: Luft

Under kursens tredje vecka fördjupar vi oss i cacaons påverkan på vårt mind. Du kommer att få lära dig om kraften av att sätta intentioner och hur cacao kan fungera som en vägvisare i meditation och utforskandet av vårt eget psyke.

Modul 4: Eld

under den avslutande veckan bjuder vi in den transformerande energin från elementet eld. Vi kommer att prata om cacao i ceremoni och hur man serverar medicinen med kärlek och respekt till andra. Du kommer att få lära dig hur du kan skapa din egen cacao ceremoni och hur du säkerställer att cacao används på ett säkert och tryggt sätt i ceremoni.


Modul 5: Certifiering, Ceremonial Cacao Master (Valbar)

Vill du bli certifierad Ceremonial Cacao Master? Då har du möjlighet att lägga till certifierings programmet efter avslutad Ceremonial Cacao Master Course. Certifieringen bygger på 5 steg som måste genomföras stegvis under en period på 3 månader. Detta innebär att du måste avklara steg 1 för att gå vidare till steg 2. 

Stegen för certifiering;

 1. 12 egna ritualer med ceremoniell kakao. 
 2. Du ska genomföra 3 ritualer med 3 olika personer.
 3. 1-1 samtal med Christine eller Lisa utifrån dina upplevelser av din egen praktik med ceremoniell kakao samt erfarenheter från ritualerna i steg 2. 
 4. Planera och genomför en kakaoceremoni med minst 3 deltagare på max 1 timme. Denna ceremoni ska spelas in och skickas till oss.
 5. Avslutande samtal med Christine eller Lisa. När du har genomfört samtliga 5 stegen kommer du att få ditt certifikat. 

Pris för certifiering: 3333 kr

Datum:
Oktober 3, 10, 17, 24

Tid:
17:00-19:15

Pris:
4999 kr


CACAO INSPIRATION


Lyssna på avsnitt 27, Vilka är Luna Cacao och varför använder man ceremoniell kakao?

93. Favorit i repris! Vem är Johanna Hector och hur får vi kontakt med livet, lusten och döden? Härligt Ärligt

Den här veckan bjuder vi på en favorit i repris med njutningsdrottningen Johanna Hector! Härligt Ärligt presenterar stolt den underbara Johanna Hector i veckans avsnitt! Vilka är hennes bästa tips på hur man bjuder in lekfullhet och lust i vardagen? Vad är PussyPower för henne och varför är hon så otroligt glad över att vara kvinna? Hur tar man bäst hand om juvelen? Vad är gudinnetid och varför är det så viktigt att öva på att ta emot? Hör även Johanna berätta om dödsmeditation, hur den har hjälpt henne i livet och vad hon tror händer när vi dör. Hon är en believer in dreams and working smart, varför ska man inte vara perfektionist om man vill bli framgångsrik? Och varför bör alla göra en skrytlista? IG @johannahector_ GLOBAL YOGA globalyoga.se JIRA johannahector.com SOULWORK soulworkclub.com Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram och glöm inte ge oss 5 stjärnor där du lyssnar på podden!
 1. 93. Favorit i repris! Vem är Johanna Hector och hur får vi kontakt med livet, lusten och döden?
 2. 92. Favorit i repris! Vem är Jenny Koos och är verkligen hormonella besvär så som PMS och mensvärk något vi måste lida av?
 3. 91. Vad står nymånen i jungfrun för och vad är det en bra tid för?
 4. 90. Vad är budskapet bakom smyckeskollektionen SNIPPA?
 5. 89. Vem är Nadia Wallin och hur kan man bli av med sin pengastress?

Lyssna på avsnittet från 20/12-20, Helig cacao & ceremoni

Chakrasystemet Magic Monday Podcast

I veckans avsnitt går vi igenom chakrasystemet, vad de olika chakrana symboliserar, vilket chakra som står för vad och även hur du med enkla medel kan balansera upp dina chakran för att få ett jämnare energiflöde i inte bara din kropp utan även i livet i sig.Magic Monday sponsras av Holistic Hälsocenter med Butik & Café i hjärtat av Bohuslän http://www.holistichalsocenter.comInstagram: https://instagram.com/holistichalsocenter?utm_medium=copy_link– 
 1. Chakrasystemet
 2. Helande ljud & frekvenser
 3. Attraktionslagen & manifestation
 4. Mindfulness & meditation
 5. Cellminnen och energiblockeringar

Har du frågor om kursen?

Kontakta oss så berättar vi mer