Utforska Kakaons Värld
Det finns forskningsstudier om kakaobönans ursprung och bönornas olika karaktärer. I de kulturer där kakaodrycken har varit en del av traditionen har ursprungsfolken kultiverat och bevarat ursprungsbönorna. I den moderna och industriella kakaoindustrin finns det hybrider och genmanupulerade bönor.
Kännetecknet för ceremoniell kakao är den består av ursprungsbönor som inte är genmanupulerade.
Det finns tre huvudsakliga typer av kakaobönor och flera hybrider:
1. Criollo: Den mest eftersökta bönan med en söt och krämig smak. Criollo är sällsynt och svår att odla i stora mängder på grund av sin känslighet.
2. Forastero: Den mest odlade bönan med en kraftfull och rik smak. Forastero är robust och tålig mot klimatförändringar och sjukdomar.
3. Trinitario: En hybrid av Criollo och Forastero, vilket gör den både smakrik och tålig. Trinitario används ofta i massproduktion, särskilt i Afrika, där majoriteten av kakaoexporten kommer ifrån.
Vår ceremoniella kakao "Father Sky" är en unik böna från Ecuador som kallas Cacao Nacional Fino de Aroma. Denna kakao anses vara av högsta kvalitet och odlas av Kichwa-familjer i Amazonasregionen som bevarar denna unika böna med traditionella biodynamiska odlingsmetoder. Det är en ynnest att få dela deras visdom och kunskap, och vi är stolta och tacksamma att erbjuda er denna potenta kakao med fantastiska terapeutiska egenskaper.