Om vår kakao

LÅT OSS BERÄTTA OM VÅR MAGISKA KAKAO

Vi arbetar med och säljer, två sorters ceremoniell kakao; Mother Earth och Father Sky. De kommer från Guatemala och Ecuador, och har olika karaktär, smak, och energi. Vi har valt dem utifrån ett kulturellt, etiskt, och hållbart perspektiv. Båda sorterna har hanterats varsamt, med en fermentering och rostning som aktiverar bönans terapeutiska ämnen. Kakaon är fullproppad med antioxidanter, vitaminer, mineraler samt signalsubstanser vilket gör den till ett Superfood och Soulfood för kroppen, sinnet och själen.

 

Father Sky

Vår ceremoniella kakao Father Sky kommer från Ecuador och odlas av ursprungsbefolkning i Napo-provinsen i Amazonas. Den är kärleksfullt hanterad av 13 Kichwa-familjer, vars passion och mission är att bevara förfädernas kakaoböna Arriba Nacional.

Father Skys energi är en kraftfull hjärtöppnare! Den hjälper dig att komma tillbaka till din essens och lyssna till ditt hjärta. Den arbetar främst på hjärtchakrat och de övre chakrana. Den har en härlig arom och krämighet med låg bitterhet som ger en stor smakupplevelse.

Mother Earth

Vår ceremoniella kakao Mother Earth kommer från Guatemala. Den odlas och bereds varsamt av Nana Marina och hennes familj som är mayaindianer, bosatta vid den heliga sjön Atitlan.

Mother Earths energi är kraftigt grundande. Den balanserar dina lägre chakran samtidigt som den öppnar ditt hjärta för glädje och tillit. Smaken är något bitter med jordiga toner.

The Golden Child

The Golden Child skapar du själv genom att blanda Mother Earth och Father Sky. Denna förening av energier ger kropp, sinne och själ en ultimat balans och harmoni. The Golden Child balanserar hela chakra systemet och öppnar dörren till ditt inre gyllene barn där glädje, lekfullhet och nyfikenhet finns. Den hjälper dig att minnas din sanna essens, vem du egentligen är och ditt ursprung.

För den perfekta balansen rekommenderar vi en blandning av lika delar Mother Earth och Father Sky (ca 12 g av varje sort för en ceremoniell dos).

-

Hur du tillreder din kopp kakao hittar du här.