Om vår kakao

LÅT OSS BERÄTTA MER OM KAKAON

Vi arbetar med, och säljer, två sorters ceremoniell kakao; Mother Earth och Father Sky. De kommer från Guatemala och Ecuador, och har olika karaktär, smak, och energi. Vi har valt dem utifrån ett kulturellt, etiskt, och hållbart perspektiv. Båda sorterna har hanterats varsamt, med en fermentering och rostning som aktiverar bönans terapeutiska ämnen. Kakaon är fullproppad med antioxidanter, vitaminer, och mineraler, vilket gör den till ett “Superfood” för kroppen, sinnet, och själen.

Father Sky

Vår ceremoniella kakao Father Sky kommer från Ecuador och odlas av ursprungsbefolkning i Napo-provinsen i Amazonas. Den är kärleksfullt hanterad av 13 Kichwa-familjer, vars passion och mission är att bevara förfädernas kakaoböna Arriba Nacional.

Father Skys energi är en kraftfull hjärtöppnare! Den hjälper dig att komma tillbaka till din essens och följa ditt hjärta. Den arbetar främst på hjärtchakrat och de övre chakrana. Den har en härlig arom och krämighet med låg bitterhet som ger en stor smakupplevelse.

Mother Earth

Vår ceremoniella kakao Mother Earth kommer från Guatemala. Den odlas och bereds varsamt av Nana Marina och hennes familj som är mayaindianer, bosatta vid den heliga sjön Atitlan.

Mother Earths energi är kraftigt grundande. Den balanserar dina lägre chakran samtidigt som den öppnar ditt hjärta för glädje och tillit. Smaken är något bitter med jordiga toner.

The Child

The Child skapar du själv genom att blanda Mother Earth och Father Sky. Denna förening av energier ger kropp, sinne, och själ ultimat balans och harmoni. The Child balanserar hela chakrasystemet och öppnar dörren till ditt inre barn där glädje, lekfullhet, och nyfikenhet finns. Den hjälper dig att minnas din sanna essens och ditt ursprung.

För den perfekta balansen rekommenderar vi en blandning av lika delar Mother Earth och Father Sky (ca 12,5g av varje för en ceremoniell dos).

-

Hur du tillreder din kopp kakao hittar du här.