Skillnaden mellan ceremoniell cacao / ”vanlig” cacao?

Här är Mama Cacao, Christine, i sitt naturliga habitat, omringad av cacaoplantor där dom mår som bäst.

Låt oss berätta om skillnaden mellan ceremoniell cacao och ”vanlig” cacao/choklad. Båda sorter kommer ifrån samma böna, skillnaden ligger i hur bönan processeras.

Kakaopulver: Bönorna fermenteras, torkas och sedan rostas dem i hög temperatur. Härefter pressas bönorna till en kakaomassa och fettet separeras från massan och det som återstår mals ner till det vi kallar kakaopulver. (Det finns kakaopulver som kallas ”raw” som endast rostats i max 42 grader celcius)

Ceremoniell kakaoCeremoniell cacao växer naturligt i permakultur och hanteras varsamt genom hela processen, utan stress och manipulering. Hela bönan tas om hand, ingenting tas bort! Detta gör att ALLA ämnen i plantan bevarad (över 2000 ämnen är aktiva i ceremoniell cacao). Ceremoniell cacao, med alla sina aktiva komponenter, är en extremt potent plantmedicin som har använts sedan urminnes tider i läkning, ceremoni, och för att hedra moder jord och våra förfäder.

Drick henne med vördnad! Hon förtjänar all kärlek och respekt. Hon besitter uråldriga visdom, så lyssna på vad hon har att säga dig.

Cacao love,

Tillbaka till blogg